Om oss


Våre termografører er Anne Myrvoll og Ivar Martin Ovesen.
Begge er sertifiserte Level 1 termografører.

Jeg, Anne, har en brennende interesse for hester og har drevet med hester hjemme på familiegården i over 20 år. Som andre eiere har jeg oppdaget hvor kostbart dette er og hvor vanskelig samt frustrerende det kan være å finne ut av hva som er galt når hesten ikke fungerer som den skal. Dermed ble jeg svært overrasket over hvor mye og hva man kan se ved hjelp av termografering. Og særlig for å forebygge alvorligere skader og belastninger på hesten.

Ivar er ikke fullt så brennende opptatt av hest, men som gift med Anne har frusterasjon og økonomi blitt noe han har fått oppleve på nært hold. Ivar ble også svært imponert over hva denne teknikken kan hjelpe oss som eiere, hovslagere og veterinærer med. Og kastet seg derfor med las og tok utdanningen han og.

Våren 2012 ble firmaet vårt, Arnt Myrvoll AS medlemmer av Unitet Infrared og tok modulen EquineIR™. som de første i Norge!

Dette gjorde oss kvalifisert til å samarbeide med termografører, veterinærer og hovslagere i hele verden hvorpå EquineIR™ har bygget opp et eget system for termografering av hest – nettopp for å kvalitetssikre bildene som blir tatt og analyseringen av disse. Vi som termografører tar bildene i en bestemt setting og våre utrolig dyktige veterinærer og hovslagere fra analyserer bildene og fullfører vår rapport før denne sendes til eier.


   


Hvorfor bruke oss til å termografere hesten din?


Mange veterinærer stiller seg skeptiske til bruk av termografering:


Et thermokamera er svært følsomt. Det er derfor veldig viktig å bruke et som er teknisk godt nok, med høy nok oppløsning, hertz og som blir jevnlig kalibrert. Vedkommende som bruker kameraet må være godt kjent med bruken av det OG, de som skal analysere bildene MÅ vite hva de gjør. Trekk for eksempel, vil vises med et spesielt mønster på bildet. Dermed kan en erfaren termografianalytiker se dette. Sollys og vind er ødeleggende på gode bilder, derfor får dere som eiere et forberedelses skjema i forkant av termograferingen som dere må følge til punkt og prikke slik at rapporten til syvende og sist blir så bra som mulig for deg som kunde og hesten som pasienten. Dersom hesten din er skjev fra naturens side og dette ikke plager den, så vil det heller ikke synes på bildene. Skulle dette gi problemer som overbelastning, betennelse etc. så vil det synes om det ligger i overflaten. Ligger det dypt i kroppen vil det ikke stråle nok til at kameraet kan fange det opp. VÅR jobb er å ta nøyaktig de bildene vi skal ta, nøyaktig de vinklene vi skal for å få bilder som er mest mulig "korrekte". Står hesten din skjevt, da ber vi deg om å flytte den. Vi bruker den tiden det tar for å få tatt de bildene vi skal. For å presisere hva vi faktisk avbilder: vi tar bilder av tilsynelatende temperatur, IKKE reel temperatur. DVS, at kameraet omformer stråling fra et legeme til tilsynelatende temperatur.

Vår jobb i forkant av termograferingen er å gi deg som kunde nok informasjon til at du får klargjort din hest etter EquineIR sin standard for at vi skal få tatt de beste bildene. Så må jeg ta de riktige bildene - og så gjør våre erfarne veterinærer sin jobb med å tolke bildene og skrive kommentarer på pasienten til deg. Når du får rapporten og det er noe som må kontrolleres videre, skal du ta kontakt med din veterinær og gi han/henne innsyn i rapporten. Derfra behandler dere hesten. Skulle din veterinær ha problemer med å forstå rapporten vil våre veterinære svare på spørsmålene hans/hennes.

Det er mange som termograferer hest, men det er ikke mange som har satt dette i en standard. EquineIR har standardisert hestetermograferingen og kvalitet sikret denne. Dette er hva som gjør EquineIR unikt og til et godt diagnostiseringsverktøy og hjelpemiddel for andre veterinærer og hovslagere.

Det som også er så bra med termografering er da at hesten ikke blir utsatt for stråling og det er helt berøringsfritt, smertefritt og ved sprellete hester kan man da spare skader på veterinærene ved å kunne slippe bøyeprøver av hele hesten.